3.0 beta 2

Click on a row, and copy the second colum value of this row to the clipboard

Click on a row, and copy the second colum value of this row to the clipboard

For example
1| Test | Test2
2| peter | max

I click in "max" an becomes and I get "peter". If I click "on peter", I becomes "peter" too...
with "obj.setAction("click", function(src){editarticle.catnr.value = src.getDataProperty("text")});" I get the value where the mouse clicked. I will always the value of columm 2.

March 8,
Alex (ActiveWidgets)
March 8,
thx a lot!!!!!!
March 9,
Hi Alex and Steve,
I have tried the example you refer to and it works. I would like however to move the code that shows the value to an external js file. The first step I took is to put in a seperate function
var gridUsers_columns = [
  "First Name","Last Name","Department","Country"
var gridUsers_data = [
try {
  var gridUsers = new Active.Controls.Grid;
  gridUsers.setColumnText(function(i){return gridUsers_columns[i];});
  gridUsers.setDataText(function(i,j){return gridUsers_data[i][j];});
  function setForm(src) {
    var rowIndex = src.getRowProperty("text");
    var tekst = this.getDataProperty("text", rowIndex, 1);
  gridUsers.setAction("click", setForm);
catch(error) {
  //show error in another frame
  parent.bottombar.write("Grid error: "; error.description);

This also works fine. When I move this setForm function to a js file however things stop working. I get this error
line 71: 'gridUsers_data[...]' is null or not an object

I have tried to change the way I attach the function to the grid object by replacing
gridUsers.setAction("click", setForm);

in the above code by
var row = new Active.Templates.Row;
  row.setEvent('onclick', function(){this.action("setFormAction")});
  gridUsers.setTemplate("row", row);
  gridUsers.setAction("setFormAction", setForm);

because I saw some people using this technique (although I don't understand what the difference is between both). I keep getting the same error however.
The grid tool works way to good to be the cause so I must be doing something wrong. Can you tell me what ??
Thanks in advance.
March 15,

This topic is archived.

See also:

Back to support forum


Version 2

Looking for AW 2.6 ?
The old site is here.