:: Forum >> Version 2 >>

CSS formating problems

After I migrated our code from V1 to use V2.02 Ive noticed that there are a few differences in the way the grid is displayed. They are as follows:

1. There is now a light blue border surrounding the grid which we dont want there.

2. The selected row now doesnt highlight the text in that row to white, so there is a contrast to the blue selection colour.

3. The font-family I have applied to the grid cell looks different. Notably, changing the font-family only seems to work for some fonts.

4. The padding surrounding the text in the header seems to be bigger

For all of the above I have looked in the forum and in the aw css rules for inspiration but Ive not had any luck so far.

Does anybody know how to make the changes I need?

Even if you only know the answer to one of the above points, an answer would be appreciated.
Mark
Sunday, April 29, 2007
I did find some code in the forum for point 2., where the selected row text is not white as in V1.

.aw-rows-selected 
    
color#FFFFFF!important
    
background-color#316AC5!important
It seems to work in changing the background colour successfully but the text colour doesnt seem affected at all.
Mark
Monday, April 30, 2007
1 - grid border css

/* blue grid border - outer box */
.aw-grid-control {
    
border1px solid #7f9db9;
}

/* white grid border - inner box */
.aw-grid-box {
    
border1px solid #fff;
}
 
2 - not sure why it does not work - possibly you have applied color to the cells somewhere, in this case the row color will not overwrite cell color (you have to apply it to the cells as well).

3 - I don't think this is related to the grid, possibly some spelling problem (?)

4 - The padding is applied to the inner box -

.aw-grid-header .aw-item-box {
  
padding0px 4px;
}
 
Alex (ActiveWidgets)
Monday, April 30, 2007
I would recommend installing Firebug extension for Firefox and just look at the generated html with all class names.
Alex (ActiveWidgets)
Monday, April 30, 2007
Thanks Alex,

You cleared up points 1, 2 and 4 for me. Point 3 where the text looks different seems to be to do with anti-aliasing of the font.

In V1 our Tahoma font is nice and curved with each letter fading to grey around the edges.

In V2.02 that now doesnt happen, so we get a very harsh black with no soft edges and this makes the font look different.

On our web page, you can see the same font rendered differently. It's anti-aliased and nicely curved in the non grid part of the page and not anti-aliased and jagged in the grid.

If I turn off anti-aliasing on IE7 I can see that our V1 grid font looks the same as the V2.02 but with anti-aliasing turned on the V2.02 grid is not rendered smoothly.

Is this a problem with the new grid or something else?
Mark
Wednesday, May 2, 2007
The problem with anti-aliasing is a side-effect of filter:none rule, which is applied to all controls to prevent some obscure IE rendering bug (mixing random parts of the screen image). You can try removing this rule and see if it works ok without it (search for 'filter' in the first line of aw.css).
Alex (ActiveWidgets)
Thursday, May 3, 2007



This topic is archived.

Back to support forum

Forum search