:: Forum >> Version 2 >>

grid 2.5.1 focus problem if FORM has an id field

More information on this topic is available in the documentation section: /general.bugs/2-5-1.html.

i have been having a strange problem with grid version 2.5.1. i have posted a couple of times but only now can i identify the problem.

the code below is taken from grid.htm in quickref. i have put the page in a FORM tag, and added a text field

<input type=text name="id">

on both IE7 and firefox, if you click on the grid, nothing happens - it does not take the focus.

remove the text field or rename it and the grid behaves as expected.

obviously i can rename the text field to get it working but i am surprised at such behaviour.

code below:
<html>
<head>
<title>ActiveWidgets Examples</title>
<script src="../../runtime/lib/aw.js"></script>
<link href="../../runtime/styles/system/aw.css" rel="stylesheet"></link>
</head>
<body>
<style>
/* Alternate row colors */
.aw-alternate-even {background: #fff;}
.aw-alternate-odd {background: #eee;}

</style>
<FORM name=viewTest action="" method="post">
<input type=text name="id">
<br>
<input type=text name="xx">
<script>

var myData = [
["MSFT","Microsoft Corporation", "314,571.156", "32,187.000", "55000"],
["ORCL", "Oracle Corporation", "62,615.266", "9,519.000", "40650"],
["SAP", "SAP AG (ADR)", "40,986.328", "8,296.420", "28961"],
["CA", "Computer Associates Inter", "15,606.335", "3,164.000", "16000"],
["ERTS", "Electronic Arts Inc.", "14,490.895", "2,503.727", "4000"],
["SFTBF", "Softbank Corp. (ADR)", "14,485.840", ".000", "6865"],
["VRTS", "Veritas Software Corp.", "14,444.272", "1,578.658", "5647"],
["SYMC", "Symantec Corporation", "9,932.483", "1,482.029", "4300"],
["INFY", "Infosys Technologies Ltd.", "9,763.851", "830.748", "15400"],
["INTU", "Intuit Inc.", "9,702.477", "1,650.743", "6700"],
["ADBE", "Adobe Systems Incorporate", "9,533.050", "1,230.817", "3341"],
["PSFT", "PeopleSoft, Inc.", "8,246.467", "1,941.167", "8180"],
["SEBL", "Siebel Systems, Inc.", "5,434.649", "1,417.952", "5909"],
["BEAS", "BEA Systems, Inc.", "5,111.813", "965.694", "3063"],
["SNPS", "Synopsys, Inc.", "4,482.535", "1,169.786", "4254"],
["CHKP", "Check Point Software Tech", "4,396.853", "424.769", "1203"],
["MERQ", "Mercury Interactive Corp.", "4,325.488", "444.063", "1822"],
["DOX", "Amdocs Limited", "4,288.017", "1,427.088", "9400"],
["CTXS", "Citrix Systems, Inc.", "3,946.485", "554.222", "1670"],
["KNM", "Konami Corporation (ADR)", "3,710.784", ".000", "4313"]
];

var myHeaders = ["Ticker", "Company Name", "Market Cap.", "$ Sales", "Employees"];

var obj = new AW.Grid.Extended;

obj.setCellText(myData);
obj.setHeaderText(myHeaders);

obj.setColumnCount(5);
obj.setRowCount(20);

obj.setSelectionMode("single-cell");

document.write(obj);
</script>

</FORM>
</body>
</html>
mango
Wednesday, January 2, 2008
I can reproduce this but still do not understand how it could be possible :-( I will try to find out - this is a very strange one.
Alex (ActiveWidgets)
Thursday, January 3, 2008
This is actually a bug in AW - a form element with name="id" breaks mouse events processing. Will be corrected in the next bug-fix release.
Alex (ActiveWidgets)
Friday, January 18, 2008
We can't use version 2.5.1. because of this problem. When the next bug-fix will be released?
Olli
Tuesday, February 12, 2008
Alex;

I got bit by this as well, but the element with the ID tag was a <Div> containing the form and form elements. Thought this might help.
Richard Noble
Tuesday, May 6, 2008
Fixed in AW 2.5.2.

http://www.activewidgets.com/general.bugs/2-5-2.html
Alex (ActiveWidgets)
Thursday, July 3, 2008



This topic is archived.

Back to /general.bugs/2-5-1.html

Documentation:

Forum search